Raatteentien tarinat ja eräruokapalvelut

Kuinka suomalaiset ja neuvostosotilaat selvisivät ankarissa talviolosuhteissa? Tutustumme suomalaisten ja venäläisten majoitteisiin aidossa taistelumaastossa ja syömme sota-ajan ruokia, elämme kuin sotilaat hetken talvisodan aikamatkalla Raatteen tiellä

Raatteentien Tarinat- ohjelmapalvelu avaa aikamatkan aitoihin talvisodan olosuhteisiin jossa elämme hetken kuin Neuvostoliiton ja Suomen armeijan sotilaat aidossa ympäristössä Raatteen taistelupaikoílla. Maistelemme aitoja sota-ajan ruokia sekä tutustumme sotahistoriaan sotilaiden silmin. Asumme kuin sotilaat aidoissa teltoissa ja poteroissa. Mutta vailla pelkoa tällä kertaa. Ja tällä reissulla meillä on paremmat mahdollisuudet selvitä hengissä kuin noilla rohkeilla Neuvostoliiton ja Suomen sotilailla talvella 1939-1940.

Raatteentien Tarinat

Hossa luontokeskus

Hossan luontokeskuksesta saat tietoa Hossan historiasta. Pysyvän näyttelyn, ”Mihin näillä selkosilla ennen uskottiin”, lisäksi luontokeskuksessa on erilaisia vaihtuvia näyttelyitä. Luontokeskuksesta saat myös tietoa ja opastusta retkeilyalueella liikkumiseen ja harrastamiseen. Samalla hankit tarvittavat kartat, luvat, vuokravälineet ja nautit vaikkapa kupposen kahvia kahvila-ravintolassa. Tule ja tutustu Samoilijan Sampoon! HOSSA ON VALITTU UUDEKSI KANSALLISPUISTOKSI V. 2017!
www.wildtaiga.fi/Kayntikohteet/Hossan-Luontokeskus
www.hossa.fi

Teatteri Retikka – Kulttuuria korven keskellä

Kulttuurielämyksiä ympäri vuoden. Kesäteatteriesitykset vetävät yleisöä paikalle tuhansittain satojen kilometrien päästä.
www.teatteriretikka.net

Hiljainen Kansa -niittykahvila

Hiljainen Kansa ilahduttaa 5-tien kulkijoita mystisyydellään. Kansa valvoo n. 30 km Suomussalmelta Kuusamoon päin kulkijoita. Lettukahvit ja nokipannukahvit maistuvat kesän sesongin aikana.
www.niittykahvila.fi