SA-kuva

Tuoksun tunnet jo ovella. Jos kaikki Raatteen Portilla leivotut munkit laitettaisiin samaan kasaan, herkkukeko olisi melkoinen, sillä munkkeja on leivottu jo vuodesta 1992 lähtien tällä samalla paikalla. Käsintehtyjen tuoreiden munkkien makoisaa houkutusta ei voi vastustaa.

Lukuinen on ollut se matkailijoiden määrä, jotka ovat herkkuja maistelleet ja todenneet ne jopa Suomen parhaimmiksi. Pitkä on talvi niille, jotka odottavat ovien aukaisemista päästäkseen taas maistamaan vastapaistettuja leivonnaisia. Jopa vieroitusoireet saattavat vaivata kylmän pimeän talven ajan, mutta kevään tullen riemu taas koittaa ja Lottakanttiinin jauhopeukalot aloittavat työnsä.

Herkkujen resepti on kuitenkin yksinkertainen. Vain vettä, hiivaa, jauhoja, kardemummaa, suolaa, sokeria ja margariinia. Sekä tietenkin leipojan hyppysissä oleva taito, jota ei voi kopioida. Rakkaudella on nämä kuuluisat Lottakanttiinin munkit tehty!

Kanttiini Päämajassa voi matkailija levähtää ja nauttia tuoreen kahvin ja paikan päällä leivottujen makeitten ja suolaisten leivonnaisten mausta.
Kanttiini on sisustettu vanhan ajan tyyliin, siellä voi jättää paikan sotaisen historian taakseen ja rentoutua pitsilamppujen alla.

Karhunkatselu ja luontoinfopiste

Päämajan kanttiinista saa tietoa karhunkatseluretkistä, sekä alueen opastoiminnasta. Karhuretket voit kätevästi maksaa kanttiiniin joko käteisellä tai kortilla.

Matkamuistomyymälä

Edullisia ja erikoisia matkamuistoja voi hankkia kanttiinin myymälästä.