Tuoksun tunnet jo ovella. Jos kaikki Raatteen Portilla leivotut munkit laitettaisiin samaan kasaan, herkkukeko olisi melkoinen, sillä munkkeja on leivottu jo vuodesta 1992 lähtien tällä samalla paikalla. Käsintehtyjen tuoreiden munkkien makoisaa houkutusta ei voi vastustaa.

Kanttiini Päämajassa voi matkailija levähtää ja nauttia tuoreen kahvin ja paikan päällä leivottujen makeitten ja suolaisten leivonnaisten mausta. Lounasta tarjotaan kesäaikana ja ruokailut ryhmille tilauksesta ympäri vuoden.

Aito sota-ajan kenttälounas ulkona

Voit varata ryhmäsi ruokailun myös ulos Raatteen Portin lähimaastoon. Pienestä soppatykista maittava kenttälounas sotilastelttojen suojissa. Aitoja sota-ajan leipiä, korvikevoita ja hernekeittoa ja korppukahvit. Lounaaseen voi halutessaan sisällyttää 30 minuutin opastuksen autenttisessa ulkomuseossa jossa voi nähdä talvisodan Raatteentien majoitteita ja kuulla koskettavia tarinoita kuinka sotilaat selvisivät ja elivät pakkastalven taisteluissa. Peruslounaan hinta 12 € / hlö,  ryhmän koko 10-50 hlö. Kenttälounas maastossa ennakkotilauksesta kesä-elokuussa, muina aikoina, esim talvella sopimuksen mukaan.

Matkamuistomyymälä

Edullisia ja erikoisia matkamuistoja voi hankkia kanttiinin myymälästä.

Päivä Raatteentiellä ja illanvietto Suomussalmen Seurahuoneella

Raatteen Portissa vierailevat ryhmät voivat halutessaan varata illanvieton Seurahuoneella Suomussalmen keskustassa. Paikka henkii vanhanajan tunnelmaa, talossa paljon vanhaa esineistöä, ruokailut tilauksesta ja A-oikeudet.

Raatteen Portti ja Kahvila-Ravintola Seurahuone järjestävät ryhmille (min. 8 henkilöä) mielenkiintoisia Suomussalmen sotahistoriaa käsitteleviä paketteja.
Aloitamme tutustumalla Raatteen Portin talvisotamuseoon jonka jälkeen on maittava keittolounas Kanttiini Päämajassa. Tutustuminen Raatteen Portin ympäristöön ja halutessaan ryhmä voi ajaa Raatteentietä vaikkapa Purasjoen puolustusasemille, jossa juoksuhaudat ja korsut kertovat omaa tarinaansa.
Illalla siirrytään Ämmänsaareen ja siellä idylliseen Ravintola Seurahuoneen yläkerran “Upseerin Hoviin” jossa tarjoillaan maukas iltapala ja kyytipojaksi vaikkapa Marskin Ryyppy, Raatteentie-paukku, Sininen Divisioona, Musta Ryssä tjms 🍷
Samalla kun makuhermoja hemmotellaan kertoo ammattitaitoinen esitelmöitsijä Suomussalmen Talvisodan taisteluista paikallisella vankalla tietämyksellä. Hinnat alk. 65€/hlö.