Raatteen rajaseudun villi luonto

Mahdollisuus villikarhujen kuvaamiseen ja katseluun turvallisista kuvauskojuista. Teerien, metsojen, suolintujen, pöllöjen ja itäisten harvinaisuuksien kuvaaminen ja tarkkailu ammattilaisen opastuksella.

Ulkoilualue

Raatteen portin ympäristöön on rakennettu talvisodan taistelupaikoille venäläisten ja suomalaisten sotilaiden majoitustiloja. Polkujen varresta löytyy hyvät opastetaulut jotka kertovat alueen tapahtumista. Ulkona olevat tukit, panssarivaunu ja muu sodan aikainen materiaali ovat talvisodan ajalta.

Ulkona olevissa puolijoukkueteltoissa on mahdollisuus jopa yöpyä ja kokea talvisodan ajan todellinen tunnelma. Yöpymiset ja mahdolliset kenttälounaat sopimushinnoin.

Jatkosotanäyttely 1941-1944

Raatteen Portin museotiloissa on myös jatkosotaa käsittelevä näyttely. Voit kokeilla vaikkapa kaukopartiomiehen repun painoa ja käsitellä jatkosodan aikaisia oikeita deaktivoituja aseita. Suomalaista, venäläistä ja saksalaista materiaalia ja tarinaa. Jatkosodan ajan järkyttävät partisaaniiskut ja kenttärata, jota myös “Kuolemanradaksi” kutsuttiin, ovat Suomussalmen alueen vaiettua historiaa.

Veneen vuokraus

Raatteen Portin läheisyydessä olevalla Kokkojärvellä on mahdollisuus veneilyyn. Vuokraamme soutuvenettä pelastusliiveineen. Venäläiset pakenivat sankoin joukoin juuri tuon Kokkojärven yli tammikuun ratkaisutaisteluissa. Onget mukaan ja vaikkapa kaloja samalla narraamaan!